Hulp bij het op orde krijgen van uw financiën

Hulp bij het op orde krijgen van uw financiën

Het is niet altijd eenvoudig om goed zicht te houden op uw financiën. U kunt soms het overzicht kwijtraken. Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Heeft u moeite met rondkomen? Heeft u financiële vragen of problemen?

Geldplannen van Startpunt Geldzaken

Met de geldplannen van Startpunt Geldzaken kunt u zelf aan de slag met het in balans brengen van uw persoonlijke geldzaken. Er zijn verschillende plannen beschikbaar, die u gratis kunt gebruiken.

Organisaties die u kunnen helpen bij uw  vragen op financieel gebied

Heeft u hulp nodig bij het op orde brengen van uw geldzaken of administratie? Er zijn verschillende organisaties waar u terecht kunt.

Vrijwilligersorganisaties

Servicepunten Geld & Zorg in gemeente Waadhoeke

U kunt iedere maandag terecht bij het Servicepunt Geld & Zorg in St.-Annaparochie en in Franeker. Vrijwilligers helpen u tijdens het spreekuur. Dit is iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur. Loop gewoon even binnen, het gesprek is gratis. Alle inwoners van Waadhoeke zijn van harte welkom. Meer informatie deze spreekuren staat in deze flyer.

Advies- en informatiewinkel in Harlingen 

U kunt terecht bij de gratis inloopspreekuren in MFC ’t Vierkant, Johan van Oldebarneveltstraat 2 in Harlingen:

  • Op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur (in ieder geval aanwezig: Gebiedsteam, Dienst, Humanitas, de Skûle en Seun & Steun)
  • Op donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur (in ieder geval aanwezig: Gebiedsteam, Dienst en Schuldhulp IDO)
  • Elke derde donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur is er ook een Pingloket, voor Budgetadviesgesprekken en budgetcoachingstrajecten.
  • Inwoners van Harlingen kunnen ook workshops Grip op Geld volgen. Meer informatie hierover kunt u aanvragen bij het Gebiedsteam via gebiedsteam@gebiedsteamharlingen.nl of via telefoonnummer 140517.

Kredietbank Nederland (KBN)

De KBN kan u helpen met onder andere budgetbeheer, bewindvoering en schuldsanering. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor hulp van de Kredietbank. Kijk voor meer informatie op www.kredietbanknederland.nl.

Bureau Zelfstandigen Friesland (BZF)

Bent u ZZP-er en heeft u (tijdelijk) financiële problemen? Dan kunt u terecht bij Bureau Zelfstandigen Friesland (BZF), via www.bureauzelfstandigenfryslan.nl.

Training Omgaan met Geld

Inwoners van Waadhoeke kunnen via het Gebiedsteam Waadhoeke gratis meedoen aan een training om beter met geld, administratie en voorliggende voorzieningen om te leren gaan. Meer informatie op de website van Gebiedsteam Waadhoeke.