Schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening

Het is niet altijd eenvoudig om goed zicht te houden op uw financiën. U kunt soms het overzicht kwijtraken. Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Heeft u moeite met rondkomen? Heeft u financiële vragen of problemen? Er zijn verschillende organisaties waar u terecht kunt.

Startpunt Geldzaken

Met de geldplannen van Startpunt Geldzaken kunt u uw persoonlijke geldzaken in balans brengen en houden. Er zijn verschillende plannen beschikbaar:

 • Uit de zorgen
  Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Heeft u financiële problemen en wilt u orde op zaken stellen? Dan is het Geldplan ‘Kom uit de geldzorgen!’ iets voor u. Met dit plan brengt u uw financiële situatie zo volledig mogelijk in kaart. Het plan helpt u om de ernst van de situatie te bepalen en om te zien welke hulp nodig is. Het plan biedt u belangrijke actiepunten, die u helpen om stap voor stap uit de geldzorgen te komen.
 • Beter rondkomen
  Wilt u uw inkomsten en uitgaven beter in balans brengen? Dan helpt het Geldplan ‘Beter Rondkomen’ u op weg. Met het plan zet u uw inkomsten en uitgaven naast elkaar, en kunt u stap voor stap onderzoeken waar u geld kunt besparen of extra inkomsten uit kunt halen. Het invullen van dit plan is een flinke klus, maar levert zeker geld op!
 • Sparen, aflossen of beleggen
  Heeft u juist wat geld over en wilt u sparen of misschien liever beleggen? Dan past het Geldplan ‘Sparen, aflossen of beleggen’ goed bij u. Elke optie heeft voor- en nadelen. Dit geldplan helpt u stap voor stap bij het maken van een keuze.
 • Rondkomen met kinderen
  Heeft u moeite om uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Wilt u zien welke regelingen beschikbaar zijn? Wilt u minder last van piekeren en stress? Maak dan gebruik van het geldplan Rondkomen met kinderen.
 • Studie (klein)kinderen
  Geld opzij zetten voor de studie van uw (klein)kind? het geldplan Studie (klein)kinderen helpt u te bepalen welk bedrag u opzij wil en kan zetten. En zie wat het u oplevert bij sparen en/of beleggen.
 • Bijna 18
  Ben je bijna 18? Dan moet je een aantal financiële zaken écht regelen. Regel het snel, dan ben je goed voorbereid. Het Geldplan Bijna 18 helpt je daarbij. 
 • Pensioen
  Wat kunt u doen aan uw pensioen? Heeft u (straks) voldoende pensioen? Wat kunt u u doen om financiële problemen bij pensionering te voorkómen? Het Geldplan Pensioen geeft praktische tips voor nu en later.
 • Alle plannen op een rij
  Op noordwestfriesland.startpuntgeldzaken.nl staat een overzicht van de beschikbare geldplannen.

Anoniem en gratis
U kunt alle plannen anoniem invullen: alleen u ziet wat u invult. U kunt de ingevulde plannen opslaan en printen, en met anderen delen als u dat wilt. Woont u in Noordwest-Friesland? Dan kunt u de plannen gratis gebruiken.

Hulp nodig?
Heeft u vragen? Of heeft u hulp nodig bij het op orde krijgen van uw financiën? Dan kunt u contact opnemen met een van onderstaande organisaties.

Advies- en informatiewinkel in Harlingen en Franeker

Iedere maandagmiddag gratis inloopspreekuur van 14.00 tot 16.00 uur in De Skûle Welzijn, Godsacker 35 in Franeker en in MFC ’t Vierkant, Johan van Oldebarneveldstraat 2 in Harlingen. De rest van de week kunt u voor meer informatie contact opnemen met De Skûle via info@deskule.nl of 0517-393750.

De advies- en informatiewinkels zijn een samenwerking tussen de Skûle en verschillende organisaties, die ieder ook hulp bieden in de andere gemeenten in Noordwest-Friesland.

Kredietbank Nederland (KBN)

De KBN kan u helpen met onder andere budgetbeheer, bewindvoering en schuldsanering. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor hulp van de Kredietbank. Kijk voor meer informatie op www.kredietbanknederland.nl.

Bureau Zelfstandigen Friesland (BZF)

Bent u ZZP-er en heeft u (tijdelijk) financiële problemen? Dan kunt u terecht bij Bureau Zelfstandigen Friesland (BZF), via www.bureauzelfstandigenfryslan.nl.