Ga naar pagina inhoud

Hulp bij het vinden van werk

Als je een bijstandsuitkering hebt, moet je proberen om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Maar het kan best lastig zijn om werk te vinden. Vooral als je al een tijd niet gewerkt hebt. Of als het al lang geleden is dat je voor het laatst gesolliciteerd hebt. Om jou de hulp te bieden die bij jou past, werken we samen met verschillende organisaties.

Pastiel

Als je een uitkering aanvraagt, krijg je een uitnodiging van Pastiel. Een medewerker van Pastiel kijkt samen met jou wat jij nodig hebt om (weer) aan het werk te gaan. Misschien lukt het je al snel zelf. Maar misschien heb je hulp nodig. Bijvoorbeeld een sollicitatietraining, een taaltraining of een vakgerichte training. Of misschien kun je eerst vrijwilligerswerk doen om werkervaring op te bouwen. Welke hulp het beste bij jou past hangt af van jouw persoonlijke situatie. De medewerkers van Pastiel hebben contact met veel werkgevers bij jou in de buurt. En omdat ze jou goed leren kennen, kunnen ze je in contact brengen met een werkgever die bij jou past.

Gebiedsteams

Misschien heb je problemen in je persoonlijke leven waardoor je niet kunt werken. Het Gebiedsteam in jouw gemeente kan je helpen om goede hulp te vinden en die problemen op te lossen. We brengen je dan in contact met het Gebiedsteam.


Gespecialiseerde hulp

We kunnen je ook in contact brengen met gespecialiseerde organisaties, zoals schuldhulpverleners, bewindvoerders, verslavingszorg of re-integratiebedrijven.

Heb je vragen?

Heb je vragen over hulp bij het vinden van werk als je een uitkering hebt? Neem dan gerust contact met ons op.

Heb je vragen over hulp bij het vinden van werk?

Stel je vraag bij De Dienst

Mail ons op contact@sozawe-nw-fryslan.nl
Of neem op een andere manier contact met ons op.

Ben je al bekend met De Dienst?

Dan kan je ook altijd contact opnemen met je contactpersoon.