Ga naar pagina inhoud

Hulp bij het vinden van werk

Als je een bijstandsuitkering hebt, moet je proberen om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Maar het kan best lastig zijn om werk te vinden. Vooral als je al een tijd niet gewerkt hebt. Of als het al lang geleden is dat je voor het laatst gesolliciteerd hebt. Wij kunnen je helpen.

Wat heb jij nodig om aan het werk te gaan?

Samen met jou bekijken we wat jij nodig hebt om (weer) aan het werk te gaan. Misschien lukt het je al snel zelf. Maar we kunnen je er ook bij helpen. Bijvoorbeeld met een sollicitatietraining, een taaltraining of een vakgerichte training. Of door eerst vrijwilligerswerk te doen waar je werkervaring op kunt bouwen. We kijken altijd naar jouw persoonlijke situatie en wat jij nodig hebt om weer aan het werk te gaan.

Extra hulp van andere organisaties

We hebben ook contacten met andere bedrijven en organisaties die je kunnen helpen.

Pastiel

Bij Pastiel kun je met hulp van een persoonlijke coach trainingen volgen en werkervaring opdoen. De medewerkers van Pastiel hebben ook contact met heel veel werkgevers bij jou in de buurt. En omdat ze jou goed leren kennen, kunnen ze je in contact brengen met een werkgever die bij jou past.


Gebiedsteams

Misschien heb je problemen in je persoonlijke leven waardoor je niet kunt werken. Het Gebiedsteam in jouw gemeente kan je helpen om goede hulp te vinden en die problemen op te lossen. We brengen je in contact met het gebiedsteam.


Gespecialiseerde hulp

We kunnen je ook in contact brengen met gespecialiseerde organisaties, zoals schuldhulpverleners, bewindvoerders, verslavingszorg of re-integratiebedrijven.

Bespreek het met je casemanager

Je casemanager Werk & Participatie bespreekt met jou wat je nodig hebt en wat je gaat doen om weer aan het werk te gaan. Heb je nog geen casemanager maar heb je wel vragen over onze hulp bij het vinden van werk? Neem dan gerust contact met ons op.

Heb je vragen over hulp bij het vinden van werk?

Stel je vraag bij De Dienst

Mail ons op contact@sozawe-nw-fryslan.nl
Of neem op een andere manier contact met ons op.

Ben je al bekend met De Dienst

Dan kan je ook altijd contact opnemen met je casemanager