Ga naar pagina inhoud

Veilig bestanden versturen met Cryptshare

Bij De Dienst nemen we de beveiliging van persoonsgegevens heel serieus. Daarom vragen we je om (gevoelige) persoonsgegevens zo veilig mogelijk naar ons te versturen. Je kunt daarvoor gratis gebruik maken van Cryptshare.

Wat zijn gevoelige persoonsgegevens?

Wat zijn gevoelige persoonsgegevens?

Gevoelige persoonsgegevens zijn bijvoorbeeld BSN-nummers, inkomensgegevens en medische gegevens. Moet je deze informatie naar De Dienst sturen? Gebruik dan altijd Cryptshare. Een mail met je naam, adresgegevens en je cliëntnummer kun je gewoon vanuit je eigen emailadres aan ons sturen. Ook als je een vraag aan ons wilt stellen waar je geen specifieke gegevens over jou of andere personen bij nodig hebt, kun je ons gewoon een email sturen.

Wat is Cryptshare?

Met Cryptshare stuur je veilig e-mails en bestanden naar de Dienst. De berichten worden versleuteld opgeslagen op een speciale server. Die versleuteling kan alleen ongedaan gemaakt worden met een wachtwoord. Dat wachtwoord maak je zelf aan wanneer je een bericht via Cryptshare verzendt. Dit wachtwoord geef je door aan de ontvanger, die daarmee jouw bericht kan downloaden.

Met Cryptshare kun je bestanden tot 2 GB versturen. Je kunt Cryptshare dus ook gebruiken om bestanden te versturen die groter zijn dan de omvang die jouw e-mailprovider toestaat.

Wat is nodig om bestanden met Cryptshare te verzenden?

Voor het verzenden van berichten en bestanden via Cryptshare heb je alleen geldige e-mailadressen van jezelf en van de ontvanger nodig.