Ga naar pagina inhoud

Digitale toegankelijkheid

Dit is een overheidswebsite. Daarom moet deze website voldoen aan wettelijke eisen voor digitale toegankelijkheid. Dat betekent dat de informatie op deze website voor iedereen toegankelijk moet zijn. Ook voor bezoekers die niet goed kunnen zien, horen of met een muis kunnen werken.

Deze site staat online sinds 16 december 2021. We laten nu zo snel mogelijk een onderzoek uitvoeren naar de digitale toegankelijkheid van deze website. De resultaten en onze toegankelijkheidsverklaring plaatsen we dan op deze pagina.

Heb je vragen of opmerkingen?

Heb je tot die tijd vragen of opmerkingen over de toegankelijkheid van deze website? Loop je tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heb je een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Neem dan contact op via communicatie@sozawe-nw-fryslan.nl. Binnen twee werkdagen krijg je van ons een ontvangstbevestiging en we informeren je over de voortgang en de uitkomst.

Ben je daarna niet tevreden met de manier waarop we je klacht behandelen? Of hebben we niet op tijd gereageerd? Dan kun je dat melden via het Centraal-meldpunt

Analyse van onze oude website

Begin 2021 hebben we de digitale toegankelijkheid van onze oude website laten onderzoeken. De onderzoeksresultaten staan in dit rapport (pdf). Het onderzoek is uitgevoerd volgens de WCAG-evaluatiemethodiek.

Het onderzoek wijst een aantal verbeterpunten aan. In deze toegankelijkheidsverklaring beschreven we hoe en wanneer we de verbeteringen doorvoeren.

Het toegankelijkheidslabel van www.sozawe-nw-fryslan.nl. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.