Werkzoekenden nemen een kijkje bij gevelreinigingsbedrijf

Werkzoekenden nemen een kijkje bij gevelreinigingsbedrijf

Er is veel vraag naar personeel in de gevelreiniging, in functies als hakker, voeger en industrieel reiniger. Er zijn echter veel werkzoekenden die niet goed weten wat het werk inhoudt. Hoe ziet een dag als voeger eruit? De Dienst Noardwest Fryslân, Pastiel en Manpower nodigden die werkzoekenden uit om op 4 april bij Gevelrenovatie- en voegbedrijf Douwenga in Franeker kennis te maken met functies, werkzaamheden en materialen in de gevelreiniging.

Direct vervolgafspraken
Deze manier van kennismaken met het vak werd door de deelnemers als heel prettig ervaren.  Verscheidene werkzoekenden ontdekten dat dit werk interessanter is dan ze verwachtten: ‘Ik had een heel ander beeld van de werkzaamheden!’, zegt één van de kandidaten enthousiast. Er zijn direct een aantal vervolgafspraken gemaakt voor een eventuele baan, tussen Douwenga en enthousiaste kandidaten.

Begeleiding van uitkering naar arbeidsmarkt
De Dienst Noardwest Fryslân verstrekt onder andere bijstandsuitkeringen aan inwoners van Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke, en ondersteunt hen bij het vinden van werk. Pastiel is een belangrijke partner in de begeleiding en ontwikkeling van werkzoekenden richting de arbeidsmarkt. Manpower bemiddelt tussen werkzoekenden en werkgevers.

Over Douwenga Gevelrenovatie- en voegbedrijf
Gevelrenovatie- en voegbedrijf Douwenga B.V. gevestigd te Franeker. Zij zijn gespecialiseerd in het renoveren, restaureren, voegen, reinigen en conserveren van gevels, kelders en schoorstenen. De klantenkring bestaat uit bedrijven, overheden en particulieren.

Over Manpower uitzendbureau
Manpower bemiddelt tussen werkzoekende en werkgevers en is gespecialiseerd in het uitzenden, werven, selecteren en detacheren van personeel, op vaste, tijdelijke en contractbasis. Maatschappelijke betrokkenheid is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Groep werkzoekenden

Kennismaking werkzoekenden bij gevelreinigingsbedrijf – Franeker 4 april 2019