Geldplannen van Startpunt Geldzaken

Geldplannen van Startpunt Geldzaken

Met de geldplannen van Startpunt Geldzaken kunt u uw persoonlijke geldzaken in balans brengen en houden. Er zijn verschillende plannen beschikbaar, die u gratis kunt gebruiken:

 • Uit de zorgen
  Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Heeft u financiële problemen en wilt u orde op zaken stellen? Dan is het Geldplan ‘Kom uit de geldzorgen!’ iets voor u. Met dit plan brengt u uw financiële situatie zo volledig mogelijk in kaart. Het plan helpt u om de ernst van de situatie te bepalen en om te zien welke hulp nodig is. Het plan biedt u belangrijke actiepunten, die u helpen om stap voor stap uit de geldzorgen te komen.
 • Beter rondkomen
  Wilt u uw inkomsten en uitgaven beter in balans brengen? Dan helpt het Geldplan ‘Beter Rondkomen’ u op weg. Met het plan zet u uw inkomsten en uitgaven naast elkaar, en kunt u stap voor stap onderzoeken waar u geld kunt besparen of extra inkomsten uit kunt halen. Het invullen van dit plan is een flinke klus, maar levert zeker geld op!
 • Rondkomen met kinderen
  Heeft u moeite om uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Wilt u zien welke regelingen beschikbaar zijn? Wilt u minder last van piekeren en stress? Maak dan gebruik van het geldplan Rondkomen met kinderen.
 • Bijna 18
  Ben je bijna 18? Dan moet je een aantal financiële zaken écht regelen. Regel het snel, dan ben je goed voorbereid. Het Geldplan Bijna 18 helpt je daarbij.
 • ZZP
  Bent of wordt u zzp’er, dan vragen uw financiën extra aandacht. Wilt u weten hoe u het goed kunt regelen? Met het geldplan ZZP krijgt u tips voor úw situatie. Onder andere over verstandig omgaan met belastingen, verzekeringen en investeringen.
 • Scheiden
  Scheiden is niet alleen een ingrijpende gebeurtenis. Het is ook een beslissing die grote financiële gevolgen heeft. Het Geldplan Scheiden helpt om inkomsten en uitgaven in beeld te krijgen, en geeft inzicht in hoe inkomsten kunnen worden vergroot, en hoe op uitgaven kan worden bespaard.
 • Sparen, aflossen of beleggen
  Heeft u juist wat geld over en wilt u sparen of misschien liever beleggen? Dan past het Geldplan ‘Sparen, aflossen of beleggen’ goed bij u. Elke optie heeft voor- en nadelen. Dit geldplan helpt u stap voor stap bij het maken van een keuze.
 • Studie (klein)kinderen
  Geld opzij zetten voor de studie van uw (klein)kind? het geldplan Studie (klein)kinderen helpt u te bepalen welk bedrag u opzij wil en kan zetten. En zie wat het u oplevert bij sparen en/of beleggen.
 • Pensioen
  Wat kunt u doen aan uw pensioen? Heeft u (straks) voldoende pensioen? Wat kunt u u doen om financiële problemen bij pensionering te voorkómen? Het Geldplan Pensioen geeft praktische tips voor nu en later.
 • Statushouders
  De regelingen in Nederland zijn ingewikkeld, zeker voor statushouders. Het Geldplan Statushouders is bedoeld begeleiders van statushouders die niet meer in het AZC wonen en 18 jaar of ouder zijn. Begeleiders kunnen dit plan samen met statushouders invullen. Het plan is beschikbaar in het Nederlands plus Engels, Arabisch of Tigrinya.
 • Alle plannen op een rij
  Op www.startpuntgeldzaken.nl/noordwestfriesland staat een overzicht van de beschikbare geldplannen.

Anoniem 

U kunt alle plannen anoniem invullen. Alleen u ziet wat u invult. U kunt de ingevulde plannen ook opslaan en printen, en met anderen delen als u dat wilt.

Hulp nodig? 

Heeft u hulp nodig bij het invullen van de geldplannen? Of bij het op orde brengen van uw geldzaken of administratie? Er zijn verschillende organisaties waar u terecht kunt. Op deze pagina staan alle contactgegevens en inloopspreekuren van vrijwilligers die u kunnen helpen.