Zorgtoeslag en huurtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag en huurtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag

Alle inwoners van Nederland van 18 jaar of ouder zijn verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. Als uw inkomen of vermogen niet te hoog is kunt u in aanmerking komen voor Zorgtoeslag van de Belastingdienst. Via www.toeslagen.nl of via telefoonnummer 0800-0543 kunt u meer informatie krijgen over alle voorwaarden, en kunt u Zorgtoeslag aanvragen. Voor het aanvragen van de toeslag via de website heeft u een Digid nodig. Voor het telefonisch aanvragen van de toeslag heeft u uw burgerservicenummer (BSN) nodig.

Huurtoeslag

Woont u in een huurwoning? Als uw inkomen of vermogen niet te hoog is kunt u in aanmerking komen voor Huurtoeslag van de Belastingdienst. Via www.toeslagen.nl of via telefoonnummer 0800-0543 kunt u meer informatie krijgen over alle voorwaarden, en kunt u Huurtoeslag aanvragen. Voor het aanvragen van de toeslag via de website heeft u een Digid nodig. Voor het telefonisch aanvragen van de toeslag heeft u uw burgerservicenummer (BSN) nodig.

Veranderingen doorgeven

Ontvangt u zorgtoeslag en/of huurtoeslag en verandert er iets in u inkomens-, gezins- en/of leefsituatie? Geef deze verandering dan zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u dat u te veel toeslag ontvangt. U moet te veel ontvangen toeslag namelijk altijd terugbetalen.