Ga naar pagina inhoud

Even voorstellen: Bianca Veltman en Andries Zuidema

Nieuwe teamleiders

Bianca Veltman is op 4 juli gestart als teamleider Werk & Participatie. Vanaf 1 augustus is Andries Zuidema begonnen als teamleider Inkomensadministratie. Voorheen was hij werkzaam als Adviseur Bedrijfsvoering voor het programma Wmo. We stellen Bianca en Andries graag aan u voor.

Bianca Veltman

Mijn naam is Bianca Veltman en ik ben 4 juli gestart als teamleider Werk & Participatie. Ik woon samen met mijn 2 pubers (van 13 en 15 jaar) in het mooie Oentsjerk. Mijn werkzame leven heb ik grotendeels doorgebracht bij De Friesland in de rol van teamleider en een uitstapje naar projectleider.

Na de fusie van De Friesland met Achmea Zilveren kruis, was het tijd voor wat nieuws. Wat? Dat wilde ik graag onderzoeken door bij (gemeentelijke) organisaties ‘binnen’ te gaan kijken. Helaas gooide corona roet in het eten en heb ik mijn plannen moeten wijzigen. Het afgelopen anderhalf jaar ben ik werkzaam geweest als teamleider/supervisor en teamcoördinator binnen diverse Corona organisaties. Een mooie hectische periode! Maar nu wil ik mij graag inzetten voor zinvol werk met een toekomst. De Dienst biedt mij deze mooie uitdaging!

Wat doe ik graag in mijn vrije tijd?

Fietsen naar mijn werk. De afstand is nu wel wat verder dan de tochtjes naar Leeuwarden. Toch is het mij de eerste twee maanden gelukt om in ieder geval één keer per week naar Franeker te fietsen. Daarnaast wandel ik graag met vriendinnen en mijn moeder. Van een spelletjesavond kan ik ook erg genieten: potje Kubb buiten of een leuk bordspel aan de eettafel. Mijn favoriete vakantieland is Vlieland. Al negen jaar huur ik elke zomer een (ingerichte) tent op Stortemelk. Onze vakantie begint zodra wij op de boot stappen… heerlijk!

Andries Zuidema

Mijn naam is Andries Zuidema. Samen met mijn vrouw en twee kinderen van 11 en 9 woon ik in Franeker. In mijn vrije tijd ben ik vaak aan het klussen in en rond ons huis. Daarnaast gaan wij tijdens de vakanties graag op reis naar voor ons nieuwe plekken. Zo zijn we afgelopen jaar naar Legénd in Hongarije geweest. We hadden deze vakantie tegelijk met de Grote Prijs van Hongarije gepland en zagen Max Verstappen de race winnen.

 Vanaf 1 augustus ben ik teamleider Inkomensadministratie. Ik kon, door het vertrek van Sije, doorstromen binnen De Dienst. De afgelopen drie jaar was ik Adviseur Bedrijfsvoering voor het programma Wmo. Als adviseur stelde ik, samen met anderen, begrotingen en rapportages op en was ik betrokken bij diverse projecten. Daardoor ben ik wel bekend binnen De Dienst. De Inkomensadministratie is voor mij wel nieuw. Ik verwacht daarom de komende tijd veel te leren.