Strengere controles op Pgb-zorgovereenkomsten en declaraties door SVB

Strengere controles op Pgb-zorgovereenkomsten en declaraties door SVB

Op dit moment gaat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) soepel om met de eisen rond zorgovereenkomsten tussen Pgb-houders en zorgverleners. Vanaf 1 augustus 2016 gaat de SVB zorgovereenkomsten  strenger controleren. Als de SVB constateert dat uw zorgovereenkomst niet correct of volledig is, neemt de SVB eenmalig telefonisch contact met u op.

Vanaf 1 september 2016 gaat de SVB ook de declaraties/urenbriefjes strenger controleren. Tot 1 oktober 2016 hanteert de SVB een gewenningsperiode. In die periode controleert de SVB uw declaraties strenger, maar verwerkt ze wel. Als uw declaraties niet aan alle eisen voldoen, neemt de SVB eenmalig telefonisch contact met u op. Na 1 oktober 2016 verwerkt de SVB foute of onvolledige opdrachten niet meer. U ontvangt een brief van de SVB als dat in uw situatie aan de orde is.

De Dienst kan niet zien om wat voor reden de SVB uw zorgovereenkomst of declaraties precies afwijst.  Als u vragen heeft over een afwijzing van de SVB, dan kunt u daarom rechtstreeks contact opnemen met de SVB. Op de website van de SVB vindt u Tips voor het invullen van zorgovereenkomsten en declaraties.