Ga naar pagina inhoud

Waaksma ‘nieuwe’ vervoerder Leerlingen- en Wmo-vervoer 

Wmo en Jeugd

Sinds 1 augustus 2022 is Taxibedrijf Waaksma de ‘nieuwe’ contractant voor het Wmo- en leerlingenvervoer voor Harlingen en Waadhoeke, en voor bewoners van Terschelling en Vlieland, wanneer zij op de vaste wal reizen. Waaksma verzorgde het Wmo-vervoer al in deze gemeenten, en krijgt nu dus ook het Leerlingenvervoer erbij. Dat werd tot dat moment nog verzorgd door Taxi Witteveen. De aanbesteding is uitgevoerd door een externe partij, de implementatie is gedaan in nauwe samenwerking tussen collega’s van de gebiedsteams, gemeenten en De Dienst.

Communicatie Wmo-cliënten en gebiedsteams 

De Dienst heeft medio juli alle ruim 2300 Wmo-cliënten met een vervoersindicatie per brief geïnformeerd over de afspraken in de nieuwe overeenkomst met Taxibedrijf Waaksma per 1 augustus 2022. De belangrijkste verandering betrof de regels rond wie er met de cliënt mee mag reizen, en tegen welk tarief. We hebben geen vragen of zorgen van cliënten ontvangen: de overgang is wat Wmo-vervoer betreft soepel verlopen.

Ook de Gebiedsteams zijn geïnformeerd over de nieuwe afspraken en de consequenties voor zowel lopende als nieuwe indicaties. We inventariseren en beantwoorden uiteraard alle vragen die de Gebiedsteams nog hebben.  

Leerlingenvervoer

We zijn als Dienst niet betrokken bij de implementatie van Waaksma als nieuwe vervoerder voor het leerlingenvervoer.

Meer weten?

Heeft u vragen over de het Wmo Collectief Vervoer? Dan kunt contact opnemen met Fettje Nolles, teamleider Wmo.