Ga naar pagina inhoud

Een tas vol informatie en een hoofd vol inspiratie

Inspiratiefestival Werk & Participatie

Op 4 november organiseerde ons team Werk & Participatie samen met een paar enthousiaste inwoners een Inspiratiefestival voor bijstandscliënten en andere belangstellenden.

Talenten ontdekken

Met een creatief programma met workshops als ‘walking handbal’ en ‘minima moestuintjes’ inspireerden we bezoekers om hun talenten te ontdekken in De Skûle en De Bieb in Franeker. Daarnaast konden ze in gesprek studenten van de opleiding Social Work en medewerkers van de GGZ, het Friesland College, Stichting Present, Bureau Zelfstandigen Fryslân en de gebiedsteams van gemeente Waadhoeke over onder andere scholingsmogelijkheden en (vrijwilligers)werk.

Hoofd vol inspiratie

De sfeer was ontspannen, wat versterkt werd door de mobiele muzikant Bruno. Stagiaires van De Skûle zorgen voor lekkere hapjes. Bezoekers gingen naar huis met een tas vol informatie, een hoofd vol inspiratie, een zelf gemaakt moodboard of een afspraak met het Gebiedsteam, Stichting Present, Pastiel of de energiecoach. En deze partners zochten ook elkaar op om mooie verbindingen te leggen.

Mooie verbindingen

Bezoekers lieten weten dat het fijn was om in deze coronatijd toch weer mooie verbindingen te leggen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. En wij als organisatoren hebben veel energie gekregen van deze geslaagde middag.