Frij-Stipers gezocht voor CH 2018 (vrijwilligers)

Frij-Stipers gezocht voor CH 2018 (vrijwilligers)

In 2018 is Leeuwarden/ Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa. Aan de bezoekers laten we de provincie zien met grote en kleine evenementen en voorstellingen. U kunt uw gemeente helpen om deze activiteiten tot een succes te maken. We hebben uw hulp nodig. Nu. In 2018.

Wie hebben we nodig?

Omdat er grote en kleine activiteiten georganiseerd worden hebben we veel enthousiaste mensen nodig. Er is behoefte aan mensen met verschillende kwaliteiten. De werkzaamheden kunnen van alles zijn:

  • timmerman: voor de op- en afbouw
  • verkeersregelaars, parkeerwachters, begeleiden van minder validen of publiek
  • techniek
  • horeca en catering.
  • gastheer/ -vrouw
  • EHBO’er.

Daarnaast kunt u helpen bij verschillende kleine en grote evenementen.

Wat bieden wij?

Heeft u een bijstandsuitkering? Dan neemt u deel aan de cursus Basis Communicatie.
Daarnaast kunt u deelnemen aan diverse cursussen zoals:

  • Verdiepingstrainingen/-cursus: bijvoorbeeld als hulp bij een EHBO-er.
  • Activiteiten in het Frij-Stiperscafé  in Harlingen en Franeker.

Kortom: u kunt gratis deelnemen aan het festival of evenement waar u werkzaam bent als vrijwilliger.

Waarom u?

U doet nieuwe ervaring op. U leert andere mensen kennen.  En afhankelijk van de werkzaamheden die u gaat verrichten geven wij u een opleiding met wellicht nieuwe kansen op werk. Heeft u een bijstandsuitkering langer dan een half jaar? Uw gemeente waardeert het zeer als u helpt bij een evenement. En de Dienst ziet uw hulp als een vrijwillige tegenprestatie. Meer informatie over vrijwilligerswerk en uw uitkering.
Maakt u als gevolg van uw vrijwilligerswerk bij een evenement reiskosten? Neem dan contact op met de Dienst. Mogelijk komt u in aanmerking voor een reiskostenvergoeding.

Wilt u Frij Stiper zijn?

Wilt u meer informatie? Op de website van De Skûle leest u meer informatie. Wilt u in uw gemeente of in een andere gemeente helpen om evenementen tot een succes te maken? Meldt u aan via contact@sozawe-nw-fryslan.nl of bel 0517 -380 200 (op werkdagen tussen 09.00-12.00 uur).

En na uw aanmelding?

De Dienst Noardwest Fryslân verwerkt uw aanmelding en geeft alleen uw contactgegevens door aan De Skûle. Een medewerker van De Skûle neemt contact met u op en geeft u informatie over de basiscursus Communicatie. En de medewerker geeft u informatie bij welk evenement u kunt deelnemen als vrijwilliger.

Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018