Ga naar pagina inhoud

Nieuwe uitbetalingsronde Energietoeslag 2023

Armoedebestrijding

Op dit moment bereiden we bij De Dienst een nieuwe uitbetalingsronde voor de Energietoeslag voor. Het gaat dit keer om een bedrag van €800.  Voor de nieuwe Energietoeslag gelden een paar andere voorwaarden dan in 2022: zo komen studenten niet meer in aanmerking en stijgt de minimumleeftijd van 18 naar 21 jaar. De verwachting is dat circa 4000 inwoners in Noardwest Fryslân recht hebben op de nieuwe Energietoeslag.  

Zo veel mogelijk automatisch uitbetalen
  • Van alle inwoners die in 2022 of begin 2023 een Energietoeslag ontvangen hebben, controleren we wie (op basis van de al bekende gegevens) aan de nieuwe voorwaarden voldoet. Deze groep ontvangt automatisch €800 in december 2023.   
  • Wie niet meer aan de voorwaarden voldoet, krijg daarover persoonlijk bericht. 
  • Inwoners van wie we niet vast kunnen stellen of ze aan de voorwaarden voldoen, kunnen vanaf januari 2024 een aanvraag indienen. Dit geldt ook voor inwoners die nog nooit een Energietoeslag ontvangen hebben.
Meer weten?

Op www.sozawe-nw-fryslan.nl/energietoeslag vermelden we voortdurend de meest recente informatie over de Energietoeslag. Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact met ons op.