Ga naar pagina inhoud

De inhoud van ons werk

Maatschappelijk hart

Samen zorgen we ervoor dat inwoners van Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen, leven en werken. Deze missie laat ons maatschappelijke hart sneller kloppen.

Samen met onze partners helpen we inwoners met hun vragen over opvoeding, gezondheid, werk, zorg en financiën, bieden we hulp en advies.

Zo draag je bij De Dienst bij aan het maatschappelijk belang.

Participatiewet

Inwoners kunnen bij ons terecht voor een bijstandsuitkering en hulp bij het vinden van werk of andere manieren om mee te doen in de maatschappij.

Armoedebestrijding

Inwoners met een laag inkomen kunnen bij ons extra financiële ondersteuning aanvragen. Bijvoorbeeld de Energietoeslag of bijzondere bijstand.

Jeugdwet

Inwoners met vragen rond opvoeden kunnen terecht bij hun gebiedsteam of huisarts. Wij regelen op de achtergrond dat de ondersteuning er komt.

Wmo

We ondersteunen de gebiedsteams van Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke met onder meer expertise, administratie, inkoop en contractbeheer.

Dit zeggen onze medewerkers

  • “Je kiest voor het maatschappelijk belang. We zijn daarbij wel zakelijk en gaan doelgericht te werk.”
  • “In de basis is er natuurlijk wet- en regelgeving waar je mee te maken hebt. Maar waar dat mogelijk is zijn we echt flexibel en krijgen we alle mogelijkheden.”
  • “De effecten van mijn werk zijn tastbaar voor ‘onze’ inwoners.”

Wij zijn een World Class Workplace!

Onze medewerkers beloonden ons in 2023 (weer) met het World Class Workplace Keurmerk. Daar zijn we bijzonder trots op!

2022-2023 world class work place

Wil jij ook bij ons werken?

Kijk bij onze actuele vacatures of volg ons op LinkedIn, dan ben je altijd direct op de hoogte wanneer we nieuwe vacatures hebben.