Bijstandscliënten aan het werk dankzij Dag van de Logistiek

Bijstandscliënten aan het werk dankzij Dag van de Logistiek

Tientallen cliënten van de Dienst kunnen op korte termijn al aan de slag met een baan of opleiding in de logistieke sector, omdat ze meegedaan hebben aan de Dag van de Logistiek op 30 januari in Franeker. Ze maakten bij groothandel Foox|Bergsma in Franeker kennis met logistieke functies als magazijnmedewerker, heftruckchauffeur en vrachtwagenchauffeur en konden hun belangstelling voor specifieke functies direct bij Randstad kenbaar maken.

  • 20 deelnemers hebben belangstelling voor een baan als chauffeur en hebben op 8 februari al een vervolgbijeenkomst gehad met Randstad, Pastiel en de Dienst. Als nu een selectie, een test en een proefles goed verlopen biedt Randstad ze een 2-jarig contract aan voor een opleiding en een betaalde baan.
  • 30 personen hebben interesse voor een ander beroep binnen de logistiek. In de loop van februari volgen verdere afspraken.
  • Overige deelnemers gaan met de Dienst en Pastiel onderzoeken waar hun wensen en mogelijkheden voor werk liggen, al dan niet in binnen de logistieke sector.

Randstad matcht de deelnemers met beschikbare vacatures. Eventuele noodzakelijke opleidingen worden grotendeels gefinancierd door Randstad. De Dienst en Pastiel onderzoeken de mogelijkheden om soortgelijke dagen te organiseren voor andere branches. UWV heeft al aangegeven hiervoor interesse te hebben en wil graag aansluiten.

Begeleiding van uitkering naar arbeidsmarkt
De Dienst Noardwest Fryslân verstrekt onder andere bijstandsuitkeringen aan inwoners van Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke, en ondersteunt hen bij het vinden van werk. Pastiel is een belangrijke partner in de begeleiding en ontwikkeling van werkzoekenden richting de arbeidsmarkt. De Dag van de Logistiek volgt op eerdere succesvolle initiatieven, waarbij bijstandscliënten van de Dienst Noardwest Fryslân via speeddates in contact kwamen met onder meer zorginstellingen en uitzendbureaus.

Foto van deelnemers aan dag van de logistiek
Veel belangstelling voor dag van de logistiek
[/vc_column][/vc_row]